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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Soja.
Data corrente:  04/06/1999
Data da última atualização:  21/02/2000
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARRAO-PANIZZI, M.C.
Título:  Potential uses of soybean as food in South America.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: KOKUBUN, M., ed. No tillage cultivation of soybean and future research needs in South America. Tsukuba: JIRCAS, 1998.
Páginas:  p.89-96.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean production in South America increased considerably during the past 30 years, from 2,5 milion tons in 1970 to 41 milion tons in 1997 and the cultivated area increased from 2,009 thousand há to 21,635 thousand ha. These increases result from research programs, with soybean cultivars reaching a hight productivity (1,270 kg/ha in 1970 to 2,100 kg/ha in 1997 and showing a wide adaptation to most of the South American regions, including the tropical areas. Brasil, Argentina, Paraguay, and Bolivia are the main producing and exporting countries. Brasilian soybean production amounted to 26 milion tons and Argentina produced 11 milion tons, in 1997. Domestic soybean consumption in South America is mainly represented by the crushing industry, for meal and oil production. Brazil is the main soybean meal exporter, accounting for 30% of the world market, and Argentina is the first world oil exporter, accouting for 30% of this market. Demand for these products tends to be maintained. Direct food uses, however, are not significant in South America. Despide the nutritive volue and the health benefits of soybean, people are not used to this exotic legume. Nutritional deficiencies are common among low-income people, and soybean, which is a low-cost protein source could be a good alternative to reduce these deficiencies. Activities to promote soybean as food by teaching people how to prepare soybean, and by developing local dishes with soybean as an ingredient, should be considered. Br... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  America do Sul; Brasil; Disease; Production; Soybean; Use; Uso.
Thesagro:  Câncer; Cerrado; Coração; Doença; Glycine Max; Medicina; Nutrição Humana; Produção; Soja.
Thesaurus Nal:  Brazil; heart; human nutrition; medicine; South America; soybeans.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO16495 - 1UPCPL - DD49664966
CPAC2804 - 1ADDPL - --CRI4984CRI4984
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  24/04/2024
Data da última atualização:  24/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  POTT, A.
Afiliação:  ARNILDO POTT, CNPGC.
Título:  Pastagens no Pantanal.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PASTAGENS, 86.; SIMPÓSIO SOBRE MANEJO DA PASTAGEM, 8., 1986, Piracicaba. Anais... Piracicaba: FEALQ, 1986. 542 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Quatro milhões de bovinos são sustentados pelas pastagens naturais do Pantanal, para as quais são listadas 145 gramíneas, 70 leguminosas e 60 forrageiras não convencionais (de 31 famílias), além de 21 invasoras,com graus de frequência, textura de solo, alagamento e qualificação forrageira.
Thesagro:  Forragem; Gramínea Forrageira; Pastagem Natural.
Thesaurus NAL:  Pasture plants.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163885/1/pastagem-Pantanal-Pott.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP60930 - 1UPCAA - DD
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